back

Наш рух до Європейського союзу ніхто вже не зупинить - Президент

16-05-2017 | 08:01

Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна впевнено продовжить рух до Європейського Союзу і нам не зможуть завадити жодні перешкоди. «Наш рух до Європейського союзу ніхто вже не зупинить», - заявив Президент в ефірі телеканалу ICTV.

При цьому Глава держави зазначив, що «Росія останні три роки робить все, що може для того, щоб зупинити Україну». Він нагадав, що ця країна спочатку застосувала торгівельну війну проти України, коли повністю був заборонений український експорт до Росії, застосувала інформаційну війну як складову гібридної війни і п’яту колону РФ всередині нашої країни, а також  військову агресію та незаконну анексію Криму. Президент також застеріг, що Росія може застосувати кібератаки проти України, як вона це вже зробила під час виборів в Європі і в Сполучених Штатах Америки. Але при цьому Глава держави висловив впевненість, що «наша рішучість і єдність не залишить їй жодного шансу».

«Україна виявилася об’єднаною і рішучою у своєму поступі в напрямку Європейського Союзу», - підкреслив Петро Порошенко.  «Безумовно, що на сьогоднішній день, наш рух вперед буде продовжено. Ми не маємо зупинятися на Угоді про Асоціацію і безвізовому режимі», - сказав він.  

«Сьогодні наш рішучий поступ до Європи отримав дуже потужне підтвердження. Всупереч надіям Росії, спростувавши їх очікування, що вони знайдуть серед 28 країн-членів Євросоюзу, серед країн-членів Шенгенської зони, хоча б когось, хто може заблокувати вступ України до «безвізового клубу», ми не залишили їм жодного шансу», - наголосив Президент та повідомив, що післязавтра, під час підписання в Страсбурзі документів щодо безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом, цей процес буде завершено.

«Ми маємо також дуже амбітні плани: секторальну співпрацю в різних сферах, зокрема енергетичній, сфері торгівлі та послуг, співпрацю в авіаційній галузі. Моя мета, щоб Україна внаслідок своїх рішучих реформ стала членом Шенгенської зони. Щоб з Харкова до Лісабону можна було проїхати без зупинок на кордонах», - підсумував Президент.

Прес-служба Президента України