back

І знову на навчанні: журналісти-початківці дізналися про шляхи заробітку в Інтернеті

13-05-2017 | 15:37

Більшість із нас не уявляє свого життя без Інтернету. Для багатьох — це невід’ємна частина професійної діяльності. Як заробляти за допомогою мережі та які особливості слід при цьому враховувати — тема сьогоднішнього навчання учасників «Школи молодого журналіста». З ними зустрівся керівник програм нових медіа «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз:

— Бути в Інтернеті — це вже не просто розваги, це ваш робочий кабінет. Тут все переплітається. Правила встановлюють користувачі. Не потрібно знати все — знайте корисні вам інструменти.

Медійники-початківці дізналися, як ефективно використовувати соціальні медіа, а також про значимість особистого бренду та репутації.

Віталій Мороз розповів про різні види заробітку онлайн-сайтів: «чесні» — банерна реклама, обмін трафіком, спецпроекти, надання послуг читачам тощо, так і «нечесні» — замовні матеріали, немаркована реклама, збільшення трафіку за рахунок маніпуляцій, шантаж неопублікованими матеріалами. Втім, слід пам’ятати, що останні можуть спаплюжити ваше ім’я. Адже секрет успіху в онлайні — надійність та довіра.

Також учасники «ШМЖ» отримали практичні поради від київського експерта щодо правил роботи з Facebook.

Читати також: Головна «зброя» журналіста — його надійність

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації