back

Заходів до Дня Європи на Чернігівщині багато. Стежте за анонсами

10-05-2017 | 16:01

Відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року День Європи в Україні відзначається щороку у третю суботу травня. Проте цьогорічне святкування має свої особливості.

Про це під час чергового брифінгу говорили сьогодні в облдержадміністрації. Як повідомив директор Департаменту інформаційної діяльності ОДА Андрій Подорван, нинішнє свято дещо розширить свої часові межі і розпочнеться вже завтра, 11 травня, підняттям в усіх адміністративних центрах України (і Чернігівщина тут не виняток) державних прапорів та прапорів Європейського Союзу. Цю подію приурочили до засідання, під час якого Рада Європейського Союзу має остаточно затвердити рішення про впровадження безвізового в’їзду громадян України до держав Шенгенської зони. Андрій Подорван закликав усіх, хто має бажання і можливість, прийти завтра о 12.00 на Красну площу Чернігова і долучитися до урочистостей.

Заступник начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Світлана Власенко детально розповіла про заходи, які відбуватимуться цими днями в обласному центрі. А це і черговий етап фестивалів «Чернігів the best» та «Street art», в рамках яких передбачаються виступи вуличних музикантів, театральних та інших колективів, і відкриття мотосезону та екстрім-шоу від байкерів, і перегони на драгонботах, і численні мистецькі виставки, і ретро-фестиваль «Машина часу», який поверне учасників в культурну атмосферу 80-90-х років минулого сторіччя.

Пряма мова:

Розділити святковий настрій з учасниками і глядачами Євробачення запросив чернігівців та гостей міста завідувач Кіно-культурного мистецького центру Вадим Антошин — у Блакитній залі Центру на стометровому екрані наживо транслюватимуть фінал цього пісенного конкурсу. Крім того, у фойє залу облаштують виставку дитячих робіт на тему євроінтеграції України та її сприйняття у суспільстві.

Пряма мова:

Підсумовуючи сказане, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Андрій Подорван наголосив, що цьогорічна програма відзначення Дня Європи в області насичена як ніколи, заходів, різноманітних і цікавих, відбудеться багато. Тому всім, хто хоче приєднатися до свята, варто уважно стежити за анонсами, які розміщаються на сайтах обласної держадміністрації, міської ради, інших органів влади та у ЗМІ.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації