back

У Чернігові відзначили річницю перемоги

09-05-2017 | 14:02

Сьогодні, 9 травня, Україна відзначає перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та вшановує пам’ять її жертв. Урочисті заходи з цієї нагоди відбулися і у Чернігові, зокрема церемонії покладання квітів до Братської могили у сквері імені Миколи Попудренка та до Вічного вогню на Меморіалі Слави.

Учасниками заходу, вже традиційно, стали очільники міста і області, керівники інших владних установ, активні члени громадянського суспільства, ветерани всіх поколінь та інші небайдужі чернігівці.

«Сьогодні ми усі разом відзначаємо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Минає вже 72 роки від тих вікопомних подій. Але щоразу цей День сколихує у наших душах, здавалось би, протилежні почуття: безмежну радість від Великої Перемоги та глибокий сум за мільйонами загублених життів, – сказав, зокрема, у своїй промові голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. – Кілька поколінь українців щиро вірили: то була остання війна на нашій землі. Та, на жаль, не справдилися: на заваді стали імперські амбіції сусідньої держави. І знову захисники України змушені зі зброєю в руках відстоювати її цілісність і незалежність. І знову гинуть кращі з кращих.

Проте я переконаний: і з цієї війни Україна вийде переможницею! Наша держава вистоїть і посяде своє історичне місце з-поміж інших демократичних країн Європи. А наші нащадки пам’ятатимуть про подвиг сьогоднішніх захисників України так, як ми пам’ятаємо про мужність і звитягу героїв Другої світової!».

Учасники масових заходів вшанували пам’ять полеглих, які віддали своє життя за свободу Вітчизни хвилиною мовчання, встановити корзини квітів до Братської могили воїнів, що полягли в боях за Батьківщину, меморіальних стел загиблим учасникам антитерористичної операції, Героям Небесної Сотні та до Вічного вогню на могилі Невідомого солдата.



Прес-служба облдержадміністрації