back

У Чернігівській ОДА привітали «залізну» Олену Костевич

03-05-2017 | 22:01

Сьогодні, 3 травня, кращу спортсменку України за підсумками березня 2017 року, срібну призерку Чемпіонату Європи з кульової стрільби Олену Костевич та її наставника Ігоря Чередінова урочисто приймали в Чернігівській облдержадміністрації.

З успішним виступом на Чемпіонаті Європи гостей привітали голова ОДА Валерій Куліч, який очолює і регіональний осередок Національного олімпійського комітету України, і директорка Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш.

Урядники подякували спортсменці та її тренеру за перемоги, здобуті під прапором України, та вручили грошові винагороди від Національного олімпійського комітету в області.

На Чемпіонаті Європи у словенському Мариборі Олена Костевич завоювала «срібло» у стрільбі з пневматичної зброї з 10 метрів. Хоч це й не перемога, але, як зазначила спортсменка, завойована «срібна» медаль – на вагу золота, адже переможниця у змаганнях встановила новий європейський рекорд.

Чернігівська стрільчиня Олена Костевич подякувала владцям за всебічну підтримку в спорті (для наступних змагань уже, зокрема, придбано два нових пістолети), поділилася враженнями від змагань і розповіла про деякі новинки у правилах дисципліни і житті спортивної спільноти. Зокрема, про «нік-нейми» – професійні прізвиська, якими найменували провідних спортсменок – «залізна», «бомба», «чудо» та інші. До речі, Олену Костевич на спортивній арені називають «The Iron» (залізна), що, ймовірно, свідчить про непохитність чернігівки.

Читайте також: «Бал чемпіонів»: у Чернігові відзначили найкращих спортсменів

та Олена Костевич – найкраща спортсменка місяця в Україні!




Прес-служба облдержадміністрації із використанням матеріалів

Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА

і телеканалу «Сівер»