back

Чернігівцям пропонують приєднатися до «Життя в стилі ЕКО»

03-05-2017 | 17:25

До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» пройде екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО». Про деталі оргазіції заходу говорили сьогодні, 3 травня, на засіданні профільного комітету за головування заступника голови – керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової.

Природоохоронна тема була, є і залишиться однією з найважливіших у житті громади. Адже наш з вами обовязок передати у спадщину наступним поколінням збережену природу. Тож запланований фестиваль є ще одним кроком, аби привернути уваги всіх чернігівців до екологічних питань міста, – звернулася Наталія Романова до членів оргкомітету.

Заступник голови – керівник апарату ОДА повідомила, що 19 квітня цього року голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч підписав розпорядження «Про проведення екологічного фестивалю «Життя в стилі ЕКО». Його мета – пропаганда екологічних знань та культури, привернення уваги громадськості до охорони природи. Відповідно до розпорядження одним із головних організаторів заходу є Департамент екології та природних ресурсів ОДА.

Директор зазначеного структурного підрозділу Катерина Тканко розказала, що відкриття фестивалю розпочнеться з прибирання в РЛП «Ялівщина». Для тих, хто назбирає найбільше сміття, передбачено призи. Одночасно із впорядкуванням території стартуватиме акція «Посади дерево».

Крім того, очільниця Департаменту екології зазначила, що в рамках екологічного свята працюватиме ярмарок «Містечко майстрів», проходитимуть майстер-класи ліпки із солоного тіста, лозоплетіння, виготовлення ляльок-мотанок тощо. Також заплановані квести, міні-ігрові майданчики з екологічними іграми, фотовиставка та експозиція продуктів здорового харчування. Відвідувачам заходу запропонують екскурсію «Дивосвіт природи Ялівщини».

Директор Молодіжного центру при Департаменті сім’ї, молоді та спорту ОДА Ірина Сімонова наголосила, що необхідно не просто збирати сміття, а одразу його сортувати на скло, пластик та все інше. За її словами, це приверне увагу людей до важливості переробки відходів.

Також члени оргкомітету обговорили необхіднісь залучити засоби масової інформації до широкого анонсування фестивалю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації