back

Культура єднає душі і серця народів. У Чернігові відбувся концерт у рамках ІХ Міжнародної Пасхальної асамблеї

27-04-2017 | 15:25

З 17 до 30 квітня в Україні проходить ІХ Міжнародна Пасхальна асамблея «Духовність єднає Україну». Традиційно захід відбувається під патронатом Української Православної Церкви за сприяння Національної академії мистецтв України і творчих спілок.

Цьогоріч підтримку організаторам надали посольства в Україні таких держав як Угорщина, Швейцарія, Узбекистан, Італія, Литва та Польща.

Мистецька програма-2017 складається із 46 заходів, під час яких провідні колективи і солісти України і зарубіжжя виконуватимуть музичні твори різних епох, жанрів і стилів.

До участі у Пасхальній асамблеї долучилася і Чернігівщина. Тож учора, 26 квітня, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулася святкова концертна програма «Фольклор єднає нас».

Почесними гостями заходу стали комісар Уряду Угорщини Іштван Ґрежа, Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, керівник Департаменту апарату урядового уповноваженого Петер Пеллер. На концерт також завітали заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

— Пасхальна асамблея стала символом єднання народів і культур. Адже музика може відкрити будь-яке серце, вона не знає національностей та кордонів, — зазначила Наталія Романова.

До речі, Іштвана Ґрежу вразило майстерне виконання гімну його країни на складній угорській мові академічним камерним хором імені Д. Бортнянського.

Участь у концертній програмі взяли колектив «Тячівська банда» із Закарпаття, Угорський державний народний ансамбль під керівництвом Пала Іштвана, артисти київського ансамблю «Божичі» та учасники українських народних колективів. Також із своїм музичним гуртом у філармонійному центрі виступив відомий угорський музикант, композитор та етнограф Бот Міклош.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації