back

Виховання патріотизму у підростаючого покоління — найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського

25-04-2017 | 16:00

Видатний український письменник, громадський діяч Михайло Коцюбинський останні 15 років свого життя провів у Чернігові. Тут же він і упокоївся 25 квітня 1913 року.

Тож сьогодні до могили українського сонцепоклонника на Болдиній горі вшанувати його світлу пам'ять прийшли представники органів влади, зокрема заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, громадськість, а також шанувальники творчості письменника.

Присутні згадали і літературний доробок українського класика, і сторінки його життя.

— Михайло Коцюбинський залишив нам у спадок свої безцінні твори. Вони і досі надихають як сучасних митців, так і читачів. Так витончено передати душу і внутрішній світ українця — справжній талант. Ми маємо гідно берегти скарби вірного сина України, а виховання патріотичного духу у підростаючого покоління — це найкраще вшанування пам’яті Михайла Коцюбинського, — зазначила Наталія Романова.

Заупокійну літію відправив священник храму Михайла і Федора отець Олег.

До речі, у Чернігові збереглася садиба письменника у такому вигляді, який мала за його життя. Наразі це частина Чернігівського літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації