back

Національно-патріотичне виховання у прикордонні: подвійна потреба — подвійні зусилля

25-04-2017 11:04

Організацію роботи з національно-патріотичного виховання в системі освіти області обговорили вчора, 24 квітня, на засіданні профільної робочої групи. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники чернігівських вищих навчальних закладів, обласного військового комісаріату та громадськість.

З метою посилення національно-патріотичної роботи в прикордонних районах заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова запропонувала організувати виїзне засідання робочої групи в Новгород-Сіверський район. Туди ж запросять представників відповідних координаційних рад у прикордонних районах, голів райдержадміністрацій тощо.

— Саме розширений формат наради надасть можливість активізувати кращі практики, адаптовані до прикордонних районів, проаналізувати на місці стан національно-патріотичної діяльності, акумулювати досвід, який є на території області. Ми маємо детально проаналізувати основні напрямки реалізації на Чернігівщині національно-патріотичного виховання і не просто обмінятися досвідом, а забезпечити зворотній зв'язок — організовану активну робочу структуру, — зазначила Наталія Романова.

Також директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш поінформувала про виконання попередніх рішень, прийнятих Координаційною радою. Зокрема, подякувала всім організаторам навчально-польових зборів для старшокласників.

Читати також: Відкриття навчально-польових зборів для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування 

Крім того, Ніна Лемеш розповіла про заходи з національно-патріотичного виховання на травень цього року. Зокрема, один з таких заходів – День вишиванки, який відзначається щорічно в Україні 21 травня.

Серед пропозицій учасників засідання — можливість встановлення патріотичного пам’ятного знаку в Новгород-Сіверському.

Читати також: У Чернігові відбудеться фестиваль-конкурс «Янголи світла» 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода