back

Марина Порошенко підтримує інклюзивну освіту на Чернігівщині

21-04-2017 16:25

Понад сімдесят фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій з різних районів Чернігівщини отримали сьогодні сертифікати про підвищення своєї кваліфікації за підсумками триденного тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Особливої ваги цьому заходу надала участь у ньому Марини Порошенко – дружини Президента України, голови ради благодійного фонду Порошенка. Саме цей фонд став ініціатором і організатором національного проекту, до якого вже долучилися Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області. Мета проекту – створення і розвиток інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.

За словами Марини Порошенко, інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього: «Вона дає змогу учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на працевлаштування та реалізацію в житті».

За статистикою, сьогодні в Чернігівській області лише 11% шкіл надають освітні послуги за інклюзивною формою навчання – 62 навчальні заклади. У них навчається 116 учнів з особливими освітніми потребами. Однак лише 29% «особливих» дітей регіону охоплені інклюзією.

Тож, як зазначила дружина глави держави, в області є над чим працювати в цьому напрямку.

«Від усієї Чернігівщини дякую за цей чудовий проект. Дуже приємно, що він зібрав фахівців з усієї області, – звернувся до учасників тренінгу голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. – На Чернігівщині більше шестиста дітей навчається індивідуально. Це – потенційно ті діти, які можуть навчатися у звичайних школах і бути соціалізованими. Робота з ними потрібна державі, адже за сухими цифрами стоять долі дітей. Якщо вдасться зробити їхнє життя повноцінним – це буде просто фантастично. Тому дякую вам за ту працю, яку ви робите і прошу вас по приїзді додому, у райони, провести на місцях аналогічні зустрічі, щоб й інші люди отримали доступ до знань, які ви отримали тут».

Базою для проведення тренінгів з інклюзивної освіти стало Чернігівське вище професійне училище побутового обслуговування. Там же дружина Президента України Марина Порошенко і голова облдержадміністрації Валерій Куліч вручили учасникам тренінгу сертифікати й підписали меморандум про співпрацю в розвитку інклюзивного освітнього середовища на Чернігівщині.

Також пані Порошенко презентувала Чернігівщині дизайн-проект сучасної медіатеки для його реалізації в інклюзивних школах регіону.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода