back

Про діяльність профспілки працівників громадського обслуговування — на черговому пленумі

19-04-2017 | 17:00

Про посилення ролі профспілкових органів щодо забезпечення належного соціального захисту членів профспілки говорили сьогодні, 19 квітня, учасники третього пленуму Чернігівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України.

Як зазначив голова обласної організації профспілки В’ячеслав Сальніков, найбільш гострими галузевими проблемами на сьогодні є недофінансування з державного бюджету підприємств за житлові пільги та субсидії, а також необхідність приведення тарифів по експлуатації житлового фонду до економічно обгрунтованих розмірів.

Так, за словами в. о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Лідії Борсук, заборгованість по пільгам і субсидіям наразі складає майже 185 мільйонів гривень, а невідшкодована різниця в тарифах для потреб населення — 19 мільйонів гривень. Відтак повністю розрахуватися за спожиті енергоносії неможливо.

Слід зазначити, що в області здійснюються заходи щодо раціонального та ефективного використання енергоресурсів. Один із таких — затвердження у січні минулого року Програми стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Чернігівської області на 2016-2017 роки. На виконання цієї програми з обласного бюджету передбачено по одному мільйону гривень на кожний рік.

Крім того, протягом 2016 року більше 1,7 тисячі фізичних осіб отримали кредити на енергоефективні заходи на загальну суму 25 мільйонів гривень.

Також під час заходу представники профспілкових органів Чернігівського тролейбусного управління, ПАТ «Облтеплокомуненерго», КП «Деснянське», Чернігівського учбово-виробничого підприємства УТОГ та Ніжинського управління водопровідно-каналізаційного господарства поінформували про роботу за минулий рік. Серед озвучених проблем основними на сьогодні є забезпечення виплати мінімальної заробітної плати, а також відсутність нових кадрів.

Особливо гостро ці питання постають у Чернігівському учбово-виробничому підприємстві УТОГ та тролейбусному управлінні.

За підсумками пленуму підписано постанову, відповідно до якої обласний комітет профспілки та первинні профспілкові організації повинні взаємодіяти у вирішенні нагальних питань, вдосконалювати та впроваджувати нові форми роботи.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації