back

Рота патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів»: три роки на варті Закону і державності

14-04-2017 | 17:47

Одним з перших добровольчих формувань, створених для захисту України від російської агресії, став батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів». Підрозділ веде свою історію від 16 квітня 2014 року.

Головні завдання, які постали перед новоствореним спецпідрозділом — охорона публічного порядку на Чернігівщині, а також захист територіальної цілісності держави. Після проходження курсу підготовки та бойового злагодження батальйон «Чернігів» з червня 2014 року вже перебував у зоні бойових дій на Донбасі.

Чернігівські міліціонери разом із військовослужбовцями Збройних Сил та Національної гвардії України брали участь у спецопераціях в Кремінній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Ольховому та Станиці Луганській. Бійці звільняли українські міста і села, знищували диверсійно-розвідувальні групи російсько-терористичних сил, контролювали рух транспорту й надавали гуманітарну допомогу постраждалим цивільним у зоні конфлікту.

14 квітня напередодні третьої річниці створення батальйону «Чернігів» (з минулого року роти) в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області відбулися урочисті заходи. Участь у них взяли заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко, друзі, побратими, родичі спецпризначенців.

Начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін привітав бійців зі святом та підкреслив, що історія роти «Чернігів» стала частиною української історії. Едуард Альохін охарактеризував земляків як боєздатних бійців, які є зразком виконання обов'язку та служіння Батьківщині. Головний поліцейський області вручив ряду бійців грамоти МВС України.

Він згадав також славних захисників України — Андрія Іщенка, Олександра Найдьона, Вiктора Запеку, загиблих у бою з окупантами у Станиці Луганській, та померлого від ран у київському шпиталі Романа Лося. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

На адресу спецпризначенців також прозвучало багато теплих слів від заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Сергія Сергієнка. Він побажав поліцейським оптимізму, благополуччя і скорішого настання миру та вручив відзнаки Чернігівської облдержадміністрації та обласної ради. Серед нагороджених — і командир роти «Чернігів» Микола Масляний.

Від імені міського голови почесні грамоти та подяки за мужність та героїзм, проявлені під час виконання службових обов'язків на Донбасі, вручив бійцям роти «Чернігів» Сергій Фесенко.

 

 

За інформацією сектора комунікації поліції Чернігівської області.