back

Президент на відкритті фізкультурного центру «Олімп»: Спорт – найкраща медична страховка, найнадійніший захист від хвороб

13-04-2017 | 07:59

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь в урочистому відкритті обласного фізкультурного центру «Олімп», де тренуються українські олімпійці та паралімпійці.

Глава держави оглянув новозбудований плавальний басейн та зал важкої атлетики, а також поспілкувався зі спортсменами.

Президент наголосив на важливості відродження життя на Донбасі. «Дуже важливо, щоб вся країна бачила, як відроджується Луганщина. Ми займаємось не лише посиленням обороноздатності, але і створюємо умови для нормального життя. Це є пріоритетом української влади», - зазначив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що держава робить все можливе для підтримки спортсменів, в тому числі тих, хто вимушений був виїхати з окупованих територій. «Щойно відкрили обласний фізкультурний центр «Олімп». Спорт – найкраща медична страховка, найнадійніший захист від хвороб. Здоров’я людей – велика цінність держави», - наголосив Петро Порошенко. За словами Президента, йому приємно було побачити щасливі очі дітей, які оглядали новий сучасний басейн на місці, де рік тому був лише котлован.

Комунальна установа «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп» знаходиться у місті Кремінна Луганської області. З квітня 2015 року в центрі, за рахунок коштів обласного бюджету, проводиться будівництво та часткова реконструкція плавального басейну, будівництво адміністративно-побутових приміщень. Зокрема, збудовано басейн розміром 25х16 метрів і глибиною 1,85 м, душові кабіни, санвузол, кімната для тренерів, роздягальні та вестибюль.

Також у фізкультурному центрі збудовано сучасний зал важкої атлетики, який включає шість помостів, роздягальню, душову, санвузол, тренерську кімнату. Крім того, відновлено спортивний майданчик з покриттям зі штучної спортивної трави для ігрових видів спорту.

За ініціативи керівництва області було прийнято рішення модернізувати центр «Олімп» в повноцінну Базу олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів.

Прес-служба Президента України