back

Уряд пропонує підвищити пенсії з 1 жовтня

12-04-2017 | 12:46

Кабінет Міністрів України готовий запропонувати на розгляд парламенту масштабну пенсійну реформу, складовою частиною якої є обов'язкове осучаснення пенсій, тобто перерахунок тих пенсій, які не змінювались майже п’ять років. 

Проведення підготовленої Урядом пенсійної реформи дозволить збільшити пенсії для майже 6 мільйонів українських пенсіонерів вже з 1 жовтня, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у ході великої прес-конференції «Рік роботи Уряду».

- Пенсійна реформа, яку Уряд пропонуватиме спільно з коаліцією, повинна дати три позиції. Ми маємо перше: побудувати справедливу систему. Друге: в середньостроковій перспективі, а я хочу, аби вже в 2024 році, ми би вийшли і сказали, що дефіцит бюджету Пенсійного фонду становить нуль або наближається до нуля. І третя позиція — це реформа, яка має підняти пенсії українським пенсіонерам, — сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що в разі ухвалення урядових ініціатив, за попередніми розрахунками Уряду щонайменше до 6 мільйонів пенсіонерів отримають підвищення пенсій від 200 до понад 1000 грн.

- Крім того, з 1 жовтня ми запропонуємо відмінити оподаткування пенсій, — сказав Глава Уряду. Він додав, що підвищення пенсій відбудеться за рахунок заходів, передбачених реформою.

 

 

За повідомленням Департаменту інформації та комунікацій
з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України