back

Майже сто аптек стали учасниками програми «Доступні ліки» на Чернігівщині

11-04-2017 09:34

На компенсацію у Чернігівській області вартості медичних препаратів, передбачену урядовою програмою «Доступні ліки», держава виділила понад 13 мільйонів гривень. Гроші вже надійшли до місцевих бюджетів.

Хочу запевнити усі аптечні мережі, що Уряд буде дуже вчасно і якісно компенсувати вартість ліків, а українців запевнити у тому, що програма, яка розпочата, носить абсолютно системний характер. Будь ласка, користуйтеся, отримуйте за призначенням лікаря безкоштовні ліки і будьте здорові. Все інше, що необхідно, зробить Уряд, - підкреслив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

На участь у цій урядовій програмі зголосилися майже сто аптечних закладів області. З ними вже укладено відповідні договори. Визначити таку аптеку можна за спеціальною наліпкою.  

Як розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, до проекту «Доступні ліки» долучилися 35 виробників. Це 18 виробників з ЄС, 15 — з України, ізраїльський – «Тева» і один виробник із Індії. На серцево-судинні захворювання – 16 МНН (МНН – міжнародна непатентована назва (діюча речовина)) і 127 торгівельних назв, на бронхіальну астму – 3 МНН і 6 торгівельних назв, на цукровий діабет другого типу – 2 МНН, 24 торгівельні назви. Загалом це 157 ліків-учасників програми. Зі 157 найменувань 21 — це 100% безкоштовні ліки для хворого по трьох нозологічних групах. Це діапазон від 8 до 525 гривень. У Міністерстві охорони здоров’я України запевнили, що надалі список виробників-учасників розширюватиметься.

Механізм компенсації розроблено детально, тож і лікарям, і пацієнтам можна докладно з ним ознайомитись на сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода