back

Чернігівська область: впродовж минулої доби рятувальники ліквідували 13 пожеж у екосистемах

07-04-2017 | 13:53

Протягом минулої доби підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 13 загорянь сухої рослинності на відкритих територіях Варвинського, Ніжинського, Ріпкинського, Срібнянського, Сновського та Чернігівського районів, а також 1 пожежу в житловому секторі громадян. Загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 11 га. Причинами виникнення вищезазначених пожеж послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

06 квітня о 14:30 до Служби порятунку "101" у Семенівському районі надійшло повідомлення про пожежу нежитлового будинку, що у селі Прогрес. На місце події оперативно прибуло два відділення 11-ої державної пожежно - рятувальної частини. Вогнеборці о 14:53 локалізували, а о 16:45 остаточно ліквідували загоряння та не допустили розповсюдження вогню на будівлі, розташовані поруч. До гасіння  залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути обережними у поводженні з вогнем. Не розводьте багаття, не кидайте непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, в лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг. Наголошуємо: самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

 

Управління ДСНС України у Чернігівській області