back

Чи врегулюється тарифне питання у Парафіївці на Ічнянщині?

07-04-2017 | 14:00

Днями заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко провів виїзну нараду в смт Парафіївка Ічнянського району. Під час зустрічі з керівництвом Ічнянської райдержадміністрації, Парафіївської об'єднаної територіальної громади та представниками комунального підприємства водоканалізаційного господарства «Ічень» обговорено питання щодо встановлення економічно обгрунтованих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які надаються КП ВКГ «Ічень» в смт Парафіївка та с. Южне.

У нараді також взяла участь в. о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Лідія Борсук. Вона роз’яснила принципи формування та встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги і підкреслила, що врегулювання тарифної політики є необхідною умовою для безперебійного функціонування комунального підприємства.

Як зазначив директор КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко, у Парафіївці (з 2014 року) та Южному (з 2015 року), що входять до Парафіївської ОТГ, місцева селищна рада відмовляється переглянути тарифи. Крім того, збиток підприємства на сьогодні складає 122 тисячі гривень. Це не дає змоги підтримувати у належному стані виробничі об’єкти зазначених населених пунктів, які до того ж потребують капітального ремонту.

Причиною відмови у встановленні тарифів для КП ВКГ «Ічень» голова Парафіївської селищної ради Валентина Карпенко назвала незадовільне надання послуг підприємством.

Технічна експлуатація систем водопостачання та водовідведення повинна забезпечувати безперебійну і надійну роботу всіх споруд з урахуванням вимог охорони водойм від забруднення стічними водами. Щоб надавати якісні послуги населенню, підприємство повинно працювати за економічно обгрунтованими тарифами, — зауважив Сергій Сергієнко.

За результатами обговорення заступник голови ОДА доручив Парафіївській селищній раді спільно з КП ВКГ «Ічень» створити комісію по врегулюванню тарифного питання, а також в тижневий термін знайти порозуміння у вирішенні проблеми. У свою чергу Департамент ЖКГ та ПЕК облдержадміністрації у разі необхідності повинен надавати методичну допомогу щодо здійснення розрахунків та порядку встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

 

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства
та паливно-енергетичного комплексу Чернігівської облдержадміністрації