back

Прибирання «у кубі»: у суботу запланована масштабна толока

06-04-2017 | 14:30

Цього року День довкілля, 8 квітня, співпадає з акцією з благоустрою «За чисте довкілля» та Днем благоустрою територій населених пунктів.

Толока дасть можливість кожному зробити реальний внесок у спільну справу — збереження і відновлення довкілля.

У рамках проведення акцій заплановано комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних джерел, збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також на поширення екологічних знань.

Долучитися до весняного прибирання можуть всі жителі області, підприємства, установи та організації.

Минулого року в упорядкуванні населених пунктів Чернігівщини під час акцій з озеленення та благоустрою територій взяли участь більше 150 тисяч осіб.

Вдалося ліквідувати 418 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибравши при цьому 5345 тисяч кубічних метрів побутових відходів.

Крім того, привели в належний санітарно-технічний стан 164 парки, 252 сквери та 918 дитячих і спортивних майданчиків. А також упорядкували 1035 місць почесних поховань та 2328 кладовищ.

Пам’ятайте! Збереження навколишнього природного середовища – справа кожного з нас. Адже поки ми свідомо викидаємо і залишаємо сміття в місцях відпочинку, на природних ландшафтах, жодні сміттєпереробні заводи не допоможуть нашому довкіллю.

Читати також: Куди Чернігівщина подіне 400 тисяч тонн сміття на рік? 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації