back

У планах розвитку Чернігівщини — виробництво електроенергії з біогазу та новий комбікормовий цех

05-04-2017 | 17:00

Ще три плани містобудівної документації рекомендувала до затвердження обласна архітектурно-містобудівна рада за підсумками чергового засідання, проведеного сьогодні, 5 квітня, в облдержадміністрації під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури ОДА Олександра Дмитрюка.

Зокрема, члени містобудівної ради розглянули Генеральний план та плани зонування території міста Прилук. Розроблена документація направлена на поліпшення умов життя населення, яке на сьогодні складає понад 58 тисяч осіб. У перспективі — винесення транзитного транспортного потоку за межі міста, житлова забудова, реконструкція очисних споруд, будівницво сміттєпереробного заводу, заміна повітряних ліній електропередач на кабельні, облаштування зон відпочинку тощо.

Тривалу дискусію присутніх викликало розміщення в межах Прилук тютюнової та взуттєвої фабрик. Проте ці підприємства розширювати свої території не збираються, а існуючі санітарні захисні зони повністю відповідають встановленим нормам.

Також під час засідання розглянуто детальний план території для розміщення комплексу з виробництва електроенергії з біогазу на земельній ділянці площею 4,65 гектара за межами села Богданівка Прилуцького району. Біогаз планується отримати в результаті бродіння використаної сировини Линовицького цукрокомбінату. Залишковий матеріал можна буде використовувати як органічні добрива.

Ще один представлений план території земельних ділянок площею 4 гектари — у Бахмацькому районі: на території Халимонівської сільської ради за межами населеного пункту очікується будівництво комбікормового цеху. Як зауважили учасники наради, під час виробництва комбікорму не здійснюються шкідливі викиди у навколишнє середовище.

 

Читати також: Засідання містобудівної ради: перспективи забудови районів

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації