back

Валерій Куліч: Такого я в цьому кабінеті ще не бачив!

04-04-2017 | 11:49

Так голова обласної державної адміністрації зустрів володаря Великого Кришталевого глобуса та дворазового чемпіона світу Ігоря Рептюха, Дмитра Суярка – бронзового призера чемпіонату світу із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату і вадами зору, а також їх наставників — Андрія Литвинця та Володимира Сторожка.

Під час зустрічі, що відбулася сьогодні, Валерій Куліч вручив спортсменам грошові винагороди відділення Національного олімпійського комітету в області та поцікавився враженнями гостей про виступ на чемпіонаті світу.

—   Суперники достойні, рівень підготовки в усіх хороший. Раніше найбільше конкурували з росіянами та канадійцями. Тренуватися надалі будемо на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України. Там одна з найскладніших трас, що дозволяє нам бути готовими до будь-яких випробувань на змаганнях, — розповідає Ігор Рептюх.

Серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату хлопець за підсумками етапів Кубків світу сезону 2016-2017 років в загальному заліку визнаний кращим спортсменом з лижних гонок та нагороджений Великим Кришталевим глобусом.

Дмитро Суярко, жартуючи, називає себе «бронзовим хлопчиком». Адже у своєму арсеналі більшість нагород має саме за третє місце. На змаганнях такого рівня випробовує себе лише другий сезон, тож результати вражають: 2017 рік – бронзовий призер чемпіонату світу (Німеччина) цього ж року — чемпіон, срібний та триразовий бронзовий призер Кубків світу (Україна, Корея, Японія); 2016 рік – дворазовий бронзовий призер Кубків світу (Німеччина, Фінляндія).

Обоє спортсменів навчаються у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка і кажуть, що гризти граніт науки їм вдається так само вдало, як і змагатися у спорті.

Хлопці також пишаються досягненнями дівчат-паралімпійок.

—  Вони частенько беруть увесь п’єдестал, усі три призові місця, — акцентує Ігор Рептюх.

Наставники чемпіонів зазначають, що на Чернігівщині потужна лижна база. Там можна не лише тренуватися у хороших умовах, а ще й проживати. Варто зазначити — більшість спортсменів саме з районів області.

Після зустрічі з головою ОДА спортсмени поспілкувалися з журналістами.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації