back

Проводите весняне прибирання — будьте обережні з вогнем

03-04-2017 | 16:00

У березні на Чернігівщині сталося 211 пожеж в екосистемах на загальній площі понад 750 гектарів, а також 17 — у житловому секторі.

Лише протягом минулої доби рятувальниками ліквідовано 23 пожежі на відкритих територіях Бобровицького, Ічнянського, Козелецького, Прилуцького, Сосницького, Сновського, Срібнянського, Талалаївського та Чернігівського районів. Загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 36 гектарів. Також вогонь пошкодив два помешкання громадян.

Основна причина загорань — необережне поводження з вогнем. Особливо у період активного прибирання громадянами власних присадибних ділянок, коли масово спалюється сухостій.

 

Читати також: Пожежна безпека Чернігівщини: «ні» самовільному випалюванню сухої рослинності

 

До уваги жителів області!

Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків — вогонь вмить може перекинутися на ваш будинок, літню кухню, сарай. Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків! Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

Слід пам’ятати, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101.

 

Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області