back

Робочий візит Сергія Сергієнка. Новгород-Сіверський район зсередини

03-04-2017 | 10:53

Днями заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко провів розширену нараду з керівництвом Новгород-Сіверського району та міста.

Обговорювали актуальні питання життєдіяльності краю, функціонування бюджетних закладів та співпрацю органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з місцевими засобами масової інформації.

Найбільшу увагу приділили реалізації медичної реформи, а саме функціонуванню медичних закладів. Наразі гостро стоїть питання роботи центральної районної лікарні, адже ефективність надання якісних медичних послуг населенню, зокрема, напряму залежить від укомплектованості лікарських посад та залучення молодих спеціалістів-медиків.

За словами Світлани Шам, головного лікаря ЦРЛ, робота в цьому напрямку триває. З початку року працює районний педіатр та 2 лікаря-рентгенолога. Найближчим часом буде укомплектована посада лікаря-гінеколога.

Проте складніше знайти лікаря-хірурга. Одним з шляхів розв'язання проблеми, на думку головного лікаря, є забезпечення молодих медиків службовим житлом. На це вже передбачені кошти з районного та міського бюджетів. Важливо також працевлаштувати на території району та міста членів сімей лікарських працівників.

—   Над фінансовим забезпеченням медичних закладів необхідно працювати постійно, адже збереження життя і здоров'я людей — спільна надважлива справа, — зауважив Сергій Сергієнко.

Міському голові доручено за тиждень здійснити необхідні розрахунки та надати інформацію стосовно подальшої участі у фінансуванні медичного закладу.

Актуальним залишається питання співфінансування комунального закладу «Новгород-Сіверський територіальний центр надання соціальних послуг», оскільки угода між районною радою як власником закладу та міською радою не підписана. Для детального вивчення та вирішення проблеми Сергій Сергієнко запропонував створити спільну робочу групу.

В освітній сфері продовжується реалізація перспективного плану оптимізації навчальних закладів району. Зараз у районі відповідають нормам наповненості учнями тільки три навчальних заклади. Є потреба у двох шкільних автобусах для підвозу дітей. Необхідно продовжити реконструкції навчальних закладів у Грем'ячі, Орлівці та Смячі, а також ремонт позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Десна».

Говорили і про наповнення районної скарбниці через вчасну сплату підприємцями податків за користування надрами та використання землі.

— Пріоритетом районної влади є наполеглива робота з підприємствами, які наповнюють районний бюджет, та залучення інвесторів для роботи у районі, — наголосив Сергій Сергієнко.

Обговорили  й особливості переходу закладів бюджетної сфери на альтернативне паливо, використання можливостей відкритого ринку енергоресурсів, який запроваджує держава.

Щодо питання комунікації: редакція газети «Сіверський край» знаходиться на заключному етапі реформування та найближчим часом перетвориться у товариство з обмеженою відповідальністю. Майно від співзасновників має перейти колективу редакції за рішенням сесії районної ради. Одним з пріоритетних напрямків співпраці влади та ЗМІ, на думку Сергія Сергієнка, є укладання угоди щодо висвітлення діяльності районної державної адміністрації.

Говорили і про таку ж угоду з місцевою телерадіокомпанією. Аналізували роботу стосовно створення суспільного мовлення.

—  Громадськість має бути поінформована про всі важливі аспекти діяльності влади. Важливо надати можливість і громадським активістам висловлювати свою думку, — підкреслив Сергій Сергієнко.

 

За повідомленням сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату
Новгород-Сіверської райдержадміністрації