back

Презентовано відеозбірник «Село над Десною. Шестовиця»

30-03-2017 | 17:25

Для жителів області та всієї України один з найвідоміших туристичних куточків Чернігівського району — селище Седнів. Проте, кожна громада має свою історію та культурну цінність. Сьогодні, 30 березня, на прес-брифінгу презентували відеокнигу про одне з таких мальовничих місць району – село Шестовиця.

Заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов детально проанонсував відеозбірник. Паралельно з його розповіддю гості заходу також мали змогу переглянути презентаційний відеоролик.

Першочергово нам самим важливо зрозуміти, чим же ми цікаві та що у нас є унікальне, чим ми зможемо зацікавити й інших. І вже тоді розвивати туризм та знайомити широкий загал з історичним і культурно-мистецьким надбанням краю, – наголосив Андрій Курданов.

У збірнику представлені відеозрізи та фотоматеріали про археологічні роботи та знайдені у ході них знахідки, пам’ятки архітектури, а також біографії видатних особистостей, чиє життя пов’язане з селом над Десною.

Крім того, згадуються культурні заходи та фестивалі, що відбувалися у Шестовиці, а також зйомки улюблених фільмів, найвідоміший з яких «В бій ідуть самі «старі»».

Відеозбірник – не для продажу, його передадуть до шкіл та бібліотек району. Частину примірників під час заходу передали Шестовицькому сільському голові Сергію Медведєву.

Під час презентації Андрій Курданов приділив значну увагу й іншим історичним куточкам Чернігівського району — Павлівці, Седневу та Боромикам, про які вже також відзнято подібні відеосюжети.

Заступник голови РДА запевнив, що влада району завжди підтримуватиме громади у розвитку туризму.

 

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації