back

Чернігівщина та її жителі в роки Української революції в наукових роботах місцевих істориків

30-03-2017 | 17:05

У рамках відзначення 100-річчя подій Української революції сьогодні, 30 березня, науковці Чернігівщини зібралися на четверту конференцію «Чернігівщина і чернігівці часів Української революції 1917-1921 років».

Століття тому Україна проголосила себе незалежною державою. Вже не один десяток років історики, краєзнавці вивчають революційні подіїї. Але й дотепер ми не маємо чіткої хронології, достеменно не знаємо, що відбувалося в містах та селах і, зокрема, на Чернігівщині в ті часи. Наукові доповіді, представлені сьогодні, є черговим кроком до вивчення нашої історії, – зауважив директор Чернігівського історичного музею імені В.В.Тарновського Сергій Лаєвський.

Учасники зустрічі у своїх наукових роботах висвітлювали теми вільнокозацького руху, дії панцерних потягів на Чернігівщині, життя родин Коцюбинських та Милорадовичів на тлі революційної доби та інші. З усіма доповідями можна буде ознайомитися у часописі «Скарбниця української культури».

Сергій Лаєвський наголосив, що наразі в Чернігові працює робоча група, яка збирає матеріали про події та видатних осіб Української революції. За результатами її роботи до місцевих органів влади надійдуть рекомендації щодо увічнення найбільш значущих моментів та особистостей революції сторічної давності.

Цього ж дня в історичному музеї відбулася презентація експозиції «Чернігівщина часів Української революції 1917-1921 років».

Довідково: «Скарбниця української культури» – це збірник наукових праць Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського. Його можна придбати в Чернігівському історичному музеї та крамниці Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського або замовити за телефонами: +38(0462)676-650.

Читати також: Від початку організації українського війська – 100 років

100 років тому Михайло Грушевський уперше головував на засіданні Центральної Ради

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації