back

Розпочалась підготовка до Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2012»

11-04-2012 | 14:01

11 квітня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення щорічного Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2012». Метою проведення фестивалю є розвиток співробітництва та поглиблення міжнародної співпраці у сфері молодіжної політики між Україною, Російською Федерацією, Республікою Білорусь, з врахуванням завдань співтовариства «Єврорегіон «Дніпро».

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко наголосив на актуальності тематичних заходів фестивалю, пов’язаних із проведенням чемпіонату Європи з футболу 2012 року та проголошенням Президентом України 2012 року Роком спорту та здорового способу життя.

Приймаючою стороною цього року буде Республіка Білорусь. І хоча ще остаточно не визначено тематику цьогорічного фестивалю, за попередніми даними вона буде присвячена молоді, зокрема, презентуватимуться виставки графіті, виробів, які виготовлені руками молодих умільців, проводитимуться змагання з екстремальних видів спорту, зустрічі байкерів тощо.

Начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Оксана Сердюк поінформувала оргкомітет про проведення Міжнародного молодіжного табору, якій відкриється 20 червня. Урочистості з нагоди Всесвітнього Дня молоді традиційно розпочнуться з мітингу 23 червня.

Як і в попередні роки, передбачається розміщення ряду виставок. Цьогоріч вони будуть присвячені Шевченківській тематиці, чемпіонату Європи з футболу – 2012. Також розгорнуться торгові ряди у ярмарковому містечку, виставки-презентації підприємств та товарів області, творів народних майстрів тощо.

За результатами засідання готується відповідне протокольне доручення.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації