back

Патріоти з усієї країни знайшли однодумців у Чернігові

22-03-2017 | 11:54

Чернігів – вже дев’ята зупинка Волонтерського Агітпотягу, який подорожує містами країни. Патріотично налаштована молодь, серед якої й учасники АТО та подій на Майдані, налагоджує контакти між представниками громадськості та органів влади, напрацьовує спільні ідеї відродження національної свідомості українців.

Читати також: П’ятий Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину

Вчора, 21 березня, програма п’ятого етапу Потягу Єднання України «Труханівська Січ» розпочалася з покладання квітів до меморіальних стел загиблим Героям Революції Гідності та учасникам АТО на головній площі міста. Учасники Потягу, родини загиблих, студенти, волонтери та чернігівські активісти зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять героїв – захисників України.

– У патріотичному потязі зібралося майбутнє країни, за яку наші сини, брати та чоловіки віддали життя. І чудово, що є така небайдужа молодь, яка згуртовує всі міста України. Адже єднання – це шлях до миру, – звернувся до присутніх голова Чернігівської обласної громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський.

Чернігівські волонтери підготували учасникам всеукраїнської акції подарунки-обереги, виготовлені власноруч.

 

 

Після зібрання гості вирушили на екскурсію історичними місцями Чернігова, а також зустрілися з учнівською та студентською молоддю, представниками громадських організацій. Родзинкою став футбольний «Матч єдності» між збірною Потягу Єднання та чернігівською жіночою командою «Легенда».

В обласній державній адміністрації учасники Агітпотягу мали розмову із заступником голови – керівником апарату ОДА Наталією Романовою та молодіжним активом області.

У нашій зустрічі головне – спілкування, обмін досвідом. Сподіваюся, що наша молодь, яка постійно рухається та проявляє небайдужість, це те покоління, яке нарешті побачить справжню Україну – державу, яка дає змогу кожному її громадянину цивілізаційну перспективу та можливість розвиватися, – зазначила Наталія Романова.

Розмова була відвертою і непростою. Адже нинішня ситуація в країні дає поштовх молодому поколінню для переосмислення цінностей, пошуку відповідей на багато складних запитань. Гостей Чернігова, в першу чергу, цікавило все, що стосується патріотичної складової. Тож говорили про підтримку владою громадських ініціатив на Чернігівщині, реалізацію програм національно-патріотичного спрямування.

 

 

Під час прес-конференції в ОДА організатори всеукраїнської акції висловили враження від перебування в області. Вони відмітили продуманість всієї програми, якою, крім візиту до Чернігова, передбачено відвідування Національного історико-культурного заповіднику «Гетьманська столиця» в Батурині та патріотичні заході на території меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут».

Волонтери Потягу висловили невдоволення, що не потрапили до одного з найстаріших храмів Чернігова – Спасо-Преображенського собору, нібито через ремонтні роботи. Проте це не зіпсувало загального сприйняття Чернігівщини.

Позитивно оцінили учасники акції й відкритість обласної влади та її партнерство з представниками громадськості. За словами одного з волонтерів з Миколаєва Олександра Діордієва, учасники Потягу відчули, що Чернігівська область – одна з тих, які найбільш явно уособлюють справжню патріотично налаштовану Україну.

Організатори акції запевнили, що п’ятий Потяг не буде останнім. В їхніх планах – наступні акції, до яких планують більш широко залучити молодь з Чернігівщини вже в якості безпосередніх учасників Агітпотягу. Головна їх мета і надалі – спільними зусиллями об’єднувати всю Україну.

 

 
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації