back

«А за волю xоч умріте і вольності бороніте»

20-03-2017 | 17:34

Слова видатного гетьмана України, політичного і культурного діяча, мецената, князя Священної Римської імперії Івана Мазепи лунають як гасло для сучасної України.

Сьогодні 378-му річницю з дня народження національного героя відзначили у Чернігові біля пам’ятника Івана Мазепи на території Валу.

Пам’ятний захід розпочався із заупокійної літії, яку провели архієпископ Чернігівський і Ніжинський Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій та секретар Чернігівської єпархії протоієрей Роман Кіник.

За участю представників органів влади, науковців, громадськості, політичних партій відбулося покладання квітів до пам’ятника видатного українця.

Іван Степанович Мазепа є справжнім духовним наставником української нації, патріотом свого народу. Щоб не повторювати помилок минулого, нам, українцям, треба єднатися, бо в єдності наша сила, — зазначила заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

Під час тематичного мітингу учасники заходу мали змогу вкотре згадати здобутки та невдачі Івана Мазепи. Історично склалося, що його постать на сьогодні недостатньо досліджена. Є багато домислів, міфів, неточностей. Дослідники кожного року відкривають нові факти із життя українського діяча. Проте одне залишається незаперечним, незмінним — це справжній патріот і борець за незалежність України.

 

 

Департамент інформаційної діяльності так комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації