back

Аграрії Менського району модернізують виробничі процеси

17-03-2017 | 17:01

Учора, 16 березня, фахівці Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації на чолі з його директором Юрієм Павлішеним відвідали Менський район.

Під час зустрічі з керівництвом району вони обговорили сучасну ситуацію та перспективи розвитку рослинництва і тваринництва в громадському секторі. Оглянули стан озимих на полях, а також ознайомилися з ходом проведення підживлення рослин мінеральними добривами.

У ході поїздки представники Департаменту АПР ОДА побували в сільгосппідприємстві «Куковицький», яке займається землеробством та розвитком молочного скотарства.

Позитивно, що керівники господарства приділяють значну увагу модернізації виробничих процесів. Зокрема, в минулому році тут встановили сучасний молокопровід вітчизняної компанії «Брацлав» у корівнику на 200 голів. Цьогоріч планують продовжити заміну доїльного обладнання в інших цехах. Це дасть можливість отримувати молоко більш високої якості і реалізовувати молочну сировину по вищій ціні.

Слід відмітити, що худоба в господарстві забезпечена в достатній кількості кормами і успішно перенесла зимівлю. Для збалансування раціону постійно закуповуються високобілкові корма, що обумовлює нарощення продуктивності поголів’я.

Під час спілкування з керівництвом підприємства обласні фахівці обговорили плани подальшого розвитку тваринництва в господарстві, а також надали консультативну допомогу в питанні отримання статусу сировинної зони з виробництва молока для дитячого харчування та органічного виробництва.

Крім того, спеціалістів підприємства запросили поділитись досвідом під час обласного практичного семінару по кормозаготівлі, що запланований на травень поточного року.

За інформацією Департаменту агропромислового ровитку
Чернігівської облдержадміністрації