back

Студенти-аграрії практикуються в облдержадміністрації

16-03-2017 | 15:21

Вчора, 15 березня, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та студенти Ніжинського агротехнічного інституту обговорили за круглим столом тенденції розвитку та минулорічні досягнення сільського господарства Чернігівщини.

Для студентів круглий стіл «Сучасний стан розвитку агропромислового комплексу Чернігівської області» – це одне з практичних занять з дисципліни «Регіональна економіка».

Заступник директора Департаменту Олег Крапивний та начальник відділу економічного аналізу та інвестицій Василь Жук ознайомили молодь з напрацюваннями агропромислового виробництва України. 

Зупинилися і на внеску агропромислового комплексу Чернігівщини в економічний розвиток країни. 

Область посідає друге місце в державі з виробництва жита, третє – вівса, четверте – кукурудзи, п’яте – молока, шосте – валового продукту на одну особу, сьоме – гречки та картоплі. Також Чернігівщина входить до п’ятірки регіонів з найбільшою чисельністю великої рогатої худоби.

Минулого року введено в експлуатацію сім тваринницьких об'єктів у шести районах: Бахмацькому, Чернігівському, Семенівському, Куликівському, Прилуцькому та Ічнянському.  В останньому відкрито два об’єкти – корівник та приміщення для молодняка великої рогатої худоби.

Говорили учасники круглого столу і про державні та обласні цільові програми розвитку, за якими здійснюється фінансування даної галузі.

Також в ході зустрічі директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Павлішен ознайомив студентів із організаційною структурою, повноваженнями департаменту та особливостями роботи структурних підрозділів.

За матеріалами Департаменту агропромислового розвитку
Чернігівської облдержадміністрації