back

День добровольця у Чернігові відбувся

15-03-2017 | 09:59

Учора, 14 березня, чернігівці разом з усією країною відзначали День українського добровольця. Свято, яке цьогоріч набуло офіційного статусу, має на меті вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. У Чернігові з цього приводу відбулася низка заходів, зорганізованих, зокрема, за участі Чернігівської ОДА.

Наймасовішим принагідним зібранням стала урочиста церемонія покладання квітів до меморіальних стел загиблим під час Революції Гідності, героям-добровольцям та військовослужбовцям, які загинули при захисті територіальної цілісності й незалежності держави на сході України.

Учасники заходу – добровольці й волонтери з різних куточків України, владці та небайдужа громада Чернігова поклали квіти, відслужили спільний молебень і долучилися до патріотичного флеш-мобу до Дня українського добровольця – встановити лампадки у формі Малого герба України.

Опісля зібрання перемістилося до однієї із зал Кіно-культурного центру з національно-патріотичного виховання дітей і молоді, де відбулося продовження заходів із врученням нагород і відзнак добровольцям та волонтерам, а також патріотична концертна програма.

Крім того, захід став майданчиком для спроби налагодження діалогу між активістами добробатів і представниками органів державної і самоврядної влади області. Зокрема, представники деяких об’єднань громадян звернулися до голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча із закликом скликати позачергову сесію Чернігівської обласної ради для висловлення її депутатами підтримки торговельно-транспортної блокади окупованих територій на сході країни та незгоди з силовим впливом на її учасників. Голова ОДА роз’яснив активістам добробатів порядок скликання сесії та алгоритм дій для її ініціювання громадою. Також Валерій Куліч наголосив на неприпустимості врегулювання будь-яких конфліктів насильницьким шляхом і закликав до конструктивного діалогу, який, до речі, є налагодженим: зранку 14-го березня голова Чернігівської ОДА вже мав зустріч із тією ж ініціативною групою, проте на першій зустрічі пропозиції до очільника виконавчої влади області були інакшими, ніж увечері.

Валерій Куліч запевнив членів добровольчих батальйонів у готовності продовження діалогу. Публічна дискусія завершилася домовленістю про захист інтересів громадян та їх об’єднань у правовому полі.

Після офіційної та полемічної частини захід продовжився святковим концертом.



Прес-служба облдержадміністрації