back

Чернігівщина готується до весняно-польової кампанії

13-03-2017 | 09:58

Питання підготовки та проведення весняно-польових робіт, а також сертифікації насіння у поточному році розглянули учасники всеукраїнської відеоконференції, яку минулого тижня провів Перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк.

Від Чернігівської області в обговоренні взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко, керівники відповідних обласних підрозділів та установ.

Під час заходу особлива увага акцентувалась на готовності аграріїв до весняно-польової кампанії, стані озимого клину, структурі посівних площ. Також мова йшла про недопущення зменшення посіву гречки. Учасники відеоконференції піднімали питання забезпечення мінеральними добривами, паливо-мастильними матеріалами, сертифікації насіння та садивного матеріалу.

На Чернігівщині цьогоріч ярими культурами планується засіяти близько 886 тисяч гектарів. У тому числі зерновими і зернобобовими – майже 458 тисяч гектарів, технічними – 275 тисяч гектарів, картоплею та овочами – близько 91 тисячі гектарів, кормовими – 62 тисячі гектарів.

З урахуванням озимих культур та багаторічних трав загальна посівна площа прогнозується до 1,2 мільйонів гектарів, що на 1,2% більше проти минулого року.

На сьогодні ряд агрогосподарств області вже розпочали підживлення озимих культур.

 

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації