back

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки

07-03-2017 | 08:18

З настанням теплої погоди пожежі стають справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка.

Крім того, ігноруючи правила пожежної безпеки, люди спалюють листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж. Їх небезпека полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко розповсюджується на значні території.

Як результат, лише протягом минулих вихідних на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем зафіксовано 9 пожеж на загальній площі більше 25 гектарів. Пожежі виникли на відкритих територіях Бобровицького, Козелецького, Корюківського, Носівського, Чернігівського районів та міста Чернігова.

Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

У зв’язку з цим, вкотре звертаюємося до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

Крім того, наголошуємо, що випалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

За повідомленням
УДСНС України у Чернігівській області