back

Програми енергоефективності у 2017 році фінансуватимуться за кошти бюджету та міжнародних організацій

03-03-2017 | 13:27

У бюджеті на 2017 рік закладено 800 мільйонів гривень на компенсацію від держави за програмою «теплих кредитів». Три мільярди гривень співфінансування за програмами енергоефективності також додатково надійдуть від міжнародних організацій. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

— Ми два роки підтримуємо громадян і домогосподарства за рахунок програми «теплих кредитів». Видано 164 тисячі кредитів на 2,5 мільярда гривень, держава компенсувала 800 мільйонів гривень — частину коштів, витрачених на модернізацію теплопостачання, утеплення будівель і будинків, — повідомив Віце-прем'єр-міністр.

Геннадій Зубко визнав, що така кількість кредитів – недостатня. Адже тільки у багатоповерхівках налічується 7,5 мільйона домогосподарств. Він наголосив на значимості комплексного підходу у вирішенні питання енергоефективності та зазначив, що наразі в парламенті знаходиться низка законодавчих ініціатив — законопроекти про «Фонд енергоефективності», «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік», «Про житлово-комунальні послуги».

Також Віце-прем'єр-міністр акцентував на важливості розвитку політики ОСББ:

— Серед 120 тисяч багатоповерхівок створено 22 тисячі ОСББ, які об'єднали 26 тисяч будинків. Крім держпідтримки, вони можуть скористатися і муніципальною допомогою. На реконструкцію і ремонт житлового фонду насамперед кошти отримують ОСББ. У них є можливість отримати за свої гроші якісну послугу, обрати підрядника, — повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, при Мінрегіоні створено Громадську раду ОСББ.

 

Прес-служба Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України