back

Визначені лауреати обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова за 2016 рік

03-03-2017 | 12:35

Цьогоріч 5 березня виповнюється 190 років від дня народження письменника Леоніда Глібова та 15-річчя однойменної літературно-мистецької премії.

З нагоди подвійного ювілею вчора, 2 березня, в обласній бібліотеці ім. В. Г. Короленка відбувся літературний вечір «Сузір'я зачарованої Десни» та вручення обласної літературно-мистецької премії імені Леоніда Глібова.

Ця нагорода заснована Літературним союзом «Чернігів» та журналом «Літературний Чернігів» у 2002 році. За цей час десятки авторів стали її лауреатами. Наразі багато номінантів не тільки з Чернігівщини, а й з усієї України, – розповів голова журі, головний редактор журналу «Літературний Чернігів» Михась Ткач.

Премія присуджується авторам за кращі твори, видані не пізніше як за три попередні роки, у шести номінаціях: поезія, проза, літературознавство, краєзнавство, мистецтво, громадська та благодійна діяльність.

Переможцями стали поети-прозаїки: Петро Сорока (місто Тернопіль) за книгу «Жезл і посох», Володимир Сенцовський (місто Борзна) — «Гойда-гойдає човника вусатий сом», Станіслав Маринчик (місто Ічня) — «Сузір’я талантів».

Відзначено перекладача та поета, місцевого хірурга-ортопеда Володимира Фриза – за книгу перекладів із польської і німецької мов «Поезія любові», а також громадського діяча, мецената і депутата Чернігівської обласної ради Віктора Кияновського – за визначну благодійну та громадську діяльність.

Нагороди отримали й актори Чернігівського обласного театру ляльок імені О. Довженка Олександр Олійник, Марина Лахно, Ольга Рудько, директор закладу Тетяна Коваль, художній керівник і режисер Віталій Гольцов, письменник Анатолій Покришень – за втілення на сцені театру вистав за творами чернігівських авторів.

Дипломи лауреатам вручив заслужений працівник культури України, письменник Михась Ткач. 

 

 
 

Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації