back

«Журналіст – активний учасник подій, тому він найголовніше джерело інформації»

02-03-2017 | 18:58

На цьому медійникам-початківцям наголосила журналіст з майже 40-річним стажем Ольга Чернякова на черговому занятті «Школи молодого журналіста», що відбулось сьогодні, 2 березня.

Під час зустрічі учасники проекту вчилися знаходити та опрацьовувати різні джерела інформації.

Події, явища, історії людей, – це факти, які мають знайти та об’єктивно висвітлити журналісти. Для цього медійникам потрібно завжди перебувати на «передовій». Спостерігати, спілкуватись, слухати, дивитись, мислити, сумніватись, шукати та вже потім створювати інформаційний продукт.

Важливо, щоб кожне повідомлення підтверджувалось джерелами, які не дозволять читачеві сумніватися в достовірності публікації.

Ольга Чернякова серед основних джерел виділяє: прес-конференції, документи, засоби масової інформації, інтернет та соціальні мережі, фото та відео, чутки, несподіванки, дзвінки і навіть казки та багато інших.

Під час зустрічі також обговорено тонкощі інтерв’ювання, які слухачі «Школи молодого журналіста» практично відпрацювали разом з тренером.

Крім того, Ольга Чернякова поділилася з учасниками історіями власної журналістської діяльності та спеціально для медійників проекту розробила список з 20 порад зі збору та обробки джерел.

Читати також: День з «Днем»: «Школа молодого журналіста» на фотовиставці відомого видання

Проект «Школа молодого журналіста» реалізується Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Асоціацією регіональних ЗМІ та благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини».

 
 
 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації