back

Про капітальний ремонт багатоквартирних будинків та реалії «теплих кредитів» на засіданні регіональної ради

02-03-2017 | 17:15

Перше засідання оновленої регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків провів сьогодні в облдержадміністрації заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Участь у засіданні взяли представники Департаменту житлово-комунального господарства ОДА, структурних підрозділів Чернігівської міської ради, відділень Ощадбанку, Укргазбанку, Приватбанку, а також голови ОСББ та об’єднань житлово-будівельних кооперативів.

Серед нагальних питань — залучення ОСББ до міських програм підтримки житлового фонду у Чернігові, кредитування з подальшою компенсацією коштів з державного та місцевого бюджетів.

За словами представника Департаменту ЖКГ, за останні два роки завдяки Державній цільовій економічній програмі енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива (програми «теплих кредитів») рівень ефективного споживання ресурсів підвищився. Варто зауважити — відшкодовуються тільки витрати на матеріали. За підрядні роботи ОСББ сплачує самостійно. До слова, строк дії програми продовжили на 2017 рік.

В області минулоріч уповноважені банки видали кредити більше, ніж 1700 фізичним особам на загальну суму 24,6 мільйона гривень. Крім того, діє обласна Програма стимулювання до запровадження енергоефективних заходів населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів на 2016-2017 роки, за якою відшкодовується частина відсоткової ставки по кредитам. Уже компенсовано понад 26 тисяч гривень.

Цікавила учасників заходу і програма капітального ремонту будинків, відповідно до якої 80% витрат фінансує міський бюджет, а 20% — ОСББ. Однак вона поширюється лише на «нові» будинки віком 5-10 років.

Охочі долучитися до програми можуть звертатися до Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Реміснича, 19. Контактні телефони: (04622) 4-31-89, факс (0462) 66-94-90.

 

Довідково. Наразі в області 339 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Протягом минулого року у Чернігові створено 41 об’єднання, в області — 60.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації