back

Молодь зацікавлена працювати в державних органах

02-03-2017 | 12:33

Про державотворчий потенціал молоді йшлося на установчій зустрічі зі студентами з Чернігова та Ніжина, які виявили бажання навчатися за програмою семінару «Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи». Спілкування пройшло 1 березня в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Звертаючись до студентів, заступник керівника апарату Чернігівської облдержадміністрації Ірина Соломаха зазначила:

— Сьогодні ви гарно володіє надсучасними інформаційними технологіями. Комусь може здатися, що державна служба – теж певного роду «гаджет», в який треба «зашити» нову програму. Але держава – це реальність з дорогами, школами, лікарнями, рядом питань загальнонаціонального й місцевого розвитку.

Із структурою, завданнями та напрямами діяльності Національного агентства України з питань державної служби ознайомив присутніх заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби в місті Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Валентин Дубок. Він також акцентував увагу на особливостях проходження державної служби, її перевагах у світлі положень нового закону України «Про державну службу».

Про досвід роботи молоді на державній службі в країнах ближнього зарубіжжя говорив директор Центру підвищення кваліфікації Володимир Бойко. Він зазначив, що для молодих людей держслужба є гарним стартом для подальшої кар’єри. Також він висловив переконання, що в Україні від своєчасного оновлення складу державної служби залежить її ефективність та побудова державного управління. Це впливає на рівень економіки, яка є вирішальним показником ефективності держави.

До роздумів над стратегією власного життя та подальшої кар’єри спонукав студентів волонтер корпусу Миру Кайл Колд.

Учасники установчої зустрічі виклали своє бачення служби в державних органах у тематичному есе, а також пройшли тестування на предмет знання Конституції України та Закону України «Про державну службу».

За результатами оцінювання формуватиметься група учасників семінару, які проходитимуть навчання та стажування в органах державної влади та місцевого самоврядування області в березні-квітні цього року.

 

За матеріалами Чернігівського центр перепідготовки та підвищення
кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого
самоврядування, керівників державних підприємств, установ і організацій