back

Про медичну реформу говорили із безпосередніми її виконавцями

01-03-2017 | 17:29

У рамках Всеукраїнського туру під назвою «ЗміниТИ» для обговорення нагальних питань ходу реформ в Україні сьогодні в облдержадміністрації зібрали представників місцевих рад, журналістів, медиків та голів об’єднаних територіальних громад.

Мова йшла про вдосконалення виборчого законодавства та зміни у сфері охорони здоров’я.

У турі взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський, лідер напрямку «Контроль публічних фінансів» Центру UA Андрій Андрушків, експерт з медичної реформи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка; координатор Громадського руху «ЧЕСНО» Микола Виговський.

До зібрання також долучився заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

—    Україна за останні три роки дуже змінилася. Важливим кроком є те, що влада та громадськість прагнуть дослухатися один до одного. Адже побудова демократичної держави — завдання спільне, — наголосив Сергій Федорович.

Чернігівщина стала п’ятим регіоном, де експерти провели  консультації у рамках туру «ЗміниТИ». 

Особливе зацікавлення серед громадськості та медичної спільноти регіону викликало обговорення змін у системі охорони здоров’я.

Заступник Міністра охорони здоров’я України нагадав основні аспекти реформування галузі та зосередив увагу на ролі обласних осередків.

—   Якась ідея, і це ваша ідея, має всі шанси бути втіленою. Чіпляйтеся до нас, завалюйте нас запитами, а головне – пропозиціями, — наголосив Олександр Лінчевський.

Лікарі висловили своє бачення подальшого функціонування закладів у межах сформованих госпітальних округів, говорили також про проходження інтернатури. Не обійшли увагою і питання фінансування.

 

 

Турбує медиків і популярність реклами лікарських препаратів. Адже це стимулює людей до самолікування.

 

 

Представники об’єднаних територіальних громад з’ясовували у фахівців особливості належної організації медичного обслуговування у новостворених ОТГ.

Координатори та аналітики проекту зафіксували усі надані позиції та врахують їх при формуванні відповідного документу для урядовців та народних депутатів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації