back

Корюківська трагедія — забуттю не підлягає

01-03-2017 | 16:45

Жертв найбільшої нацистської каральної акції у Європі під час Другої світової війни 1939—1945 років вшанували сьогодні у Корюківці. 74 роки тому маленьке містечко на Поліссі було спалено до тла, а близько 7 тисяч його жителів безжально страчені.

З нагоди роковин Корюківської трагедії біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам відбувся скорботний мітинг. Присутні вшанували пам’ять загиблих у березні 1943 року хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

Виступаючи перед учасниками мітингу, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич акцентував увагу на важливості збереження пам’яті про страшні випробування, які випали Україні на шляху до омріяної незалежності.

— Збереження пам’яті про злочини проти нашого народу — справа, потрібна не тільки і не стільки минулим і теперішньому поколінням, скільки прийдешнім. Ми повинні донести до них правду про ціну, яку наш народ сплатив за власну волю і державність, — наголосив Леонід Сахневич.

До учасників скорботного заходу також звернулись голова обласної ради Ігор Вдовенко, народний депутат України Анатолій Євлахов, Корюківський міський голова Ратан Ахмедов, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко, голова Чернігівського обласного відділення Української спілки в’язнів-жертв фашизму Ніна Зубок та голова Корюківської районної організації ветеранів України Валентина Погребна.

По закінченні мітингу на місці перепоховання останків жертв Корюківської трагедії в урочищі Гай відбулася поминальна литія.

 

 
 
 
 
 
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації