back

«Єдність молоді – єдність країни»: у Чернігові обговорили засади молодіжної політики

01-03-2017 | 12:25

Учора, 28 лютого, у Чернігівському кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді відбувся молодіжний форум «Єдність молоді – єдність країни», який зібрав учасників з міста Чернігова та всієї області.

Участь у форумі також взяли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш та директор Молодіжного центру праці Ірина Симонова.

Єдність молоді – єдність країни – це принцип, за яким має будуватися національно-патріотичне виховання молодого покоління. Тільки обєднавшись навколо спільної мети, ми зможемо досягти в країні миру, – звернулася до учасників заходу Наталія Романова.

Керівник кіно-культурного мистецького центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вадим Антошин презентував відеоролики патріотичного спрямування, а також розповів про основні напрями роботи центру. Охочих він запросив до активної співпраці.

Відеоролик:

Ірина Симонова подякувала всім, хто долучивя до благодійної акції «Серце до Серця», та повідомила, що завдяки спільній роботі волонтерів зібрано майже 70 тисяч гривень. За ці кошти придбали медичне обладнання для Чернігівської обласної дитячої лікарні.

Сюжет телеканалу "Сівер":

Довідково.

У січні 2006 року створений Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», засновники якого (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій. Щорічно Фонд проводить суспільну акцію по збору коштів. Волонтери збирають гроші у спеціальні скриньки і наприкінці дня здають їх у відділення банку. Кожному учаснику дарується яскраве сердечко – символ акції.

Після проведення в області минулого року XІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» під гаслом «Врятуй життя дитині» вдалося закупити медичне устаткування для обласної дитячої лікарні: перфузор компакт, пульсоксимерт та шприці перфузори для забору медикаментів.

Наступна ХІІ Всеукраїнська акція розпочнеться 9 березня та триватиме до 9 квітня 2017 року. Мета акції – допомога дітям з вадами зору, придбання обладнання для офтальмологічних відділень дитячих лікарень України.

Також учасники заходу поділилися власними баченнями реалізації молодіжної політики в країні, взяли участь у флешмобі в рамках всеукраїнської акції «Тризуб – це Україна» та відвідали прем’єрний показ фільму «Воїни духу».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації