back

Посол Республіки Білорусь уперше відвідав Чернігівщину офіційно

27-02-2017 | 19:33

Сьогодні, 27 лютого, Чернігівщина приймала перший офіційний візит Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Ігоря Сокола, який обіймає цей пост із червня минулого року.

Програма візиту офіційної делегації Республіки Білорусь на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом включала у себе низку зустрічей на території Чернігівщини, зокрема, зустріч з головою Чернігівської облдержадміністрації Валерієм Кулічем, до якої також долучилися голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Анна Романова.

Голова ОДА Валерій Куліч привітав дипломатів на Чернігівщині, коротко охарактеризував особливості регіону та пріоритетні для області напрямки розвитку співпраці з сусідньою державою.

Зі свого боку пан посол Ігор Сокол задекларував готовність Білоруської держави та її представництва в Україні до продовження та поглиблення співпраці.

У подальшому діалозі за участі всіх присутніх на зустрічі спектр перспективних для спільної роботи напрямків було розширено і конкретизовано. Зокрема, зачіпалися теми забезпечення режиму державних кордонів, транспортного сполучення, розширення обсягів двосторонньої торгівлі, міграційний і демографічний аспекти, взаємодія у культурній сфері та інше. В усіх означених напрямках сторонами було досягнуто порозуміння та домовлено про подальші зустрічі для цільових консультацій.

 

 

 

Окремо представники Чернігівщини висловили вдячність білоруському народу за безумовну підтримку територіальної цілісності та незалежності України. Пан посол у свою чергу запевнив у тому, що український народ завжди та у повній мірі може розраховувати на підтримку його батьківщини.

 

Спілкування мало також і неформальні особистісно-ознайомчі відступи. На завершення зустрічі сторони обмінялися символічними дарунками.

 

 

Сюжет телеканалу «Сівер»

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації