back

Українсько-американський діалог має позитивний розвиток - Глава держави

24-02-2017 | 08:09

Президент Петро Порошенко позитивно оцінює розвиток співпраці української влади з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки. «Наразі я задоволений тим, як наводяться мости, налагоджується наш діалог з новою американською адміністрацією», - сказав Глава держави на оперативному зборі керівного складу ЗСУ.

Президент відзначив, що останнім часом мав низку контактів з представниками влади США. Зокрема, у Мюнхені відбулася «дуже важлива зустріч» з Віце-президентом США Майклом Пенсом, а також телефонна розмова з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном.

«Також було дві надзвичайно ефективних розмови з Президентом США Дональдом Трампом», - додав Петро Порошенко.

Президент повідомив також про роботу української делегації в рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції. «Агресивна політика є елементом дуже небезпечної гри, яку веде керівництво Росії з метою кардинально змінити геополітичний ландшафт усього європейського континенту. Саме на цьому я наголошував декілька днів тому під час свого виступу та у ході двосторонніх зустрічей на Мюнхенській безпековій конференції. Там я як Президент України, наші дипломати, ефективно працювали над зміцненнями коаліції на підтримку України», - сказав він.

У той же час Глава держави висловив розчарування тим, що низка українських політиків «плете інтриги та чинить перешкодити вітчизняній дипломатії, яка працює над поглибленням українсько-американського партнерства».

Прес-служба Президента України