back

Окреслено антикризові заходи із стабілізації ситуації в енергетиці

16-02-2017 | 21:06

Забезпечення стабільної роботи об’єднаної енергосистеми України, уникнення дисбалансу між виробництвом і споживанням електроенергії та безперебійне енерго- і теплопостачання населенню, а також максимальна координація роботи органів центральної та регіональної влади, відомств, служб та підприємств енергопостачання – такі головні завдання в рамках антикризових заходів з подолання негативних наслідків блокади перевезень вугілля антрацитової групи. Про це сьогодні повідомив Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, проводячи спільне засідання антикризового енергетичного штабу і Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Він повідомив, що вчора урядом були запроваджені тимчасові надзвичайні заходи в енергетиці. «Прийняте рішення про встановлення граничного споживання електричної потужності в період із 8 до 22 години доби. Інструкції про складання і застосування графіків щодо зниження електроспоживання розроблені й направлені в регіони», – зазначив Геннадій Зубко.

Разом із тим, він наголосив, що ОДА спільно з обленерго мають відпрацювати такі заходи:

– запропонувати промисловим підприємствам максимально перенести робочі зміни на нічні години доби;

– підприємствам із безперервним циклом роботи знизити навантаження в період із 8 до 22 години мінімум на 10%;

– забезпечити контроль за дотриманням граничного споживання енергоємними підприємствами;

– підприємствам, організаціям, установам запропонувати використовувати власні джерела живлення, у тому числі альтернативні, для того, щоб із 8 до 22 години зменшити навантаження на енергосистему.

Крім того, НКРЕКП, «Енергоринок», «Укренерго» мають розглянути питання запровадження економічних санкцій до електропередавальних організацій за перевищення граничних величин споживання.

«Найголовніше – маємо забезпечити надійне безперебійне електро- та теплопостачання навчальних і лікувальних закладів. Якщо завдяки вжитим заходам не будуть перевищуватися граничні величини споживання електричної потужності, які встановлені кожній області, графіки відключення електричної енергії для цих областей застосовуватися не будуть», – зазначив Геннадій Зубко.

Участь у роботі засідання взяли також і представники Чернігівщини – голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч разом із керівниками обласних департаментів, управлінь, відомств і організацій, задіяних у заходах із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у системах життєзабезпечення в умовах введення надзвичайних заходів в енергетичній галузі, долучилися до спільного засідання у форматі відео-конференції з «кризової зали» Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Читайте також: «Постачання тепла та електрики – тема засідання в ОДА».



Прес-служба облдержадміністрації

за повідомленням прес-служби Віце-прем’єр-міністра України