back

«Зелені кашкети» відзначили поважний ювілей

16-02-2017 | 12:57

Чернігівському прикордонному загону Північного регіонального управління — 75 років. У день ювілею, який відзначали вчора, військові отримали відзнаки за сумлінну службу країні.

— У непростий час у стосунках з північним сусідом недоторканість державного кордону є особливо важливою. Ця місія потребує від особового складу впровадження нових підходів до своєї роботи. Результати очевидні. Дякуємо Вам за спокій на сіверській землі, — звернувся до винуватців свята заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Також військових вітали заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник Чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради - керуючий справами виконкому Сергій Фесенко, архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій.

Посадовці зазначили, що наразі обласна влада посилено працює над проектом програми підтримки прикордонників.

З початком російської агресії завдання прикордонного загону змінились докорінно: він став не лише правоохоронним органом спеціального призначення, а й підрозділом, що готовий дати відсіч можливому нападу.

До частини  постійно надходять нові зразки озброєння та техніки, створено і спеціальний підрозділ — оперативно-бойова зенітно-артилерійська застава.

Сьогодні вартові кордону з Чернігова боронять українські рубежі і на сході країни. За час проведення АТО там побувало півтисячі осіб із 105-го загону, тобто кожен третій.

На жаль, 25 військових отримали поранення, а розвідник-гранатометник Ігор Нешко загинуву районі селища Курахівка Селідівського району Донецької області 8 листопада 2015 року.

Довідково: Чернігівський прикордонний загін Північного регіонального управління охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією та Республікою Білорусь протяжністю 459 кілометрів.

Утворена частина ще за часів Другої світової в блокадному Ленінграді. У 1993 році загін передислокований на територію Чернігівщини з Дрогобича, де охороняв кордон з Молдовою.

 

За сумлінне виконання службових обов’язків з охорони та захисту державного кордону України та з нагоди відзначення 75-ї річниці Чернігівського прикордонного загону Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:

Гордовенку
Олександру Михайловичу

- інспектору прикордонної служби I групи молодших інспекторів прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Деревини» Чернігівського прикордонного загону;

Клименку
Валерію Миколайовичу

- контролеру – начальнику групи конвоювання відділення тимчасового тримання відділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження штабу Чернігівського прикордонного загону;

Машкіну
Артему Євгенійовичу

- дільничному інспектору прикордонної служби II категорії відділення дільничних інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Гута Студенецька» Чернігівського прикордонного загону;

Мотроненку
Ігорю Валерійовичу

- інспектору прикордонної служби II категорії – снайперу 3-го відділення інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Дніпровське» Чернігівського прикордонного загону.

 

 

 

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації