back

Для охочих швидко одружитися — «шлюб за добу»

14-02-2017 17:46

Урочисте відкриття пілотного проекту «Шлюб за добу» відбулося сьогодні у Чернігівській міській раді за участі заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павла Мороза.

Участь у заході взяли також заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, міський голова Владислав Атрошенко та начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк.

Ініціатива із запровадження спрощеної процедури реєстрації шлюбу стартувала у липні минулого року в Сєвєродонецьку та ще п’яти містах України — Києві, Львові, Одесі, Херсоні та Маріуполі. Спочатку він був розрахований на учасників антитерористичної операції на сході країни. Для них послуга безкоштовна.

«Шлюб за добу» виявився настільки успішним, що за перші місяці зареєстровано понад три тисячі шлюбів.

У грудні минулого року до проекту приєдналися ще вісім міст — Вінниця, Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Кам'янець-Подільський, Рівне, Житомир і Харків. У 2017 році цей список поповнили Ужгород, Чернівці, Івано-Франківськ, Суми, Тернопіль та Чернігів.

Відтепер у Чернігові одружитися за добу можуть всі охочі майже за тисячу гривень. Залежно від часу, дня тижня, інших обставин ця сума може сягнути і трьох тисяч.

— Поширення пілотного проекту у містах України надасть змогу максимально наблизити послугу спрощеної реєстрації шлюбу до населення, створивши при цьому зручні умови для реалізації громадянами права на шлюб. Адже за звичайною процедурою між подачею заяви і реєстрацією шлюбу має пройти не менше 30 днів, — зазначив заступник Міністра на прес-конференції у міській раді.

Як наголосила Наталія Романова, головною ознакою цивілізованого міста є зручні сервіси. Тому впровадження саме таких проектів дасть можливість зробити життя комфортним.

Ще однією зміною у наданні адмінпослуг є видача свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологовому будинку. До речі, цією послугою, за словами Павла Мороза, скористалося вже більше 25% батьків.

Охочі швидко одружитися можуть звертатися за адресою: КП «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради, вулиця І. Мазепи, 23. Контактний телефон: (0462) 970-837 (з 9:00 до 18:00) або e-mail: [email protected].

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода