back

В області діє програма відшкодування вартості інсуліну

15-02-2017 | 09:47

Для обговорення особливостей реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну та безперебійного забезпечення хворих на цукровий діабет за рецептами через аптечну мережу відшкодування вартості інсуліну, 14 лютого проведено нараду з лікарями-ендокринологами області та представниками аптечної мережі. Зазначений пілотний проект, згідно термінового доручення МОЗ України, стартував з 1 лютого поточного року.

Механізм реалізації державного проекту здійснюється згідно Постанов КМУ від 05.03.2014р.№ 73 (зі змінами) «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», та від 23.03.2016р № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну».

Усього в області працює 37 лікарів-ендокринологів, з них 15 у Чернігові, один – у Ніжині, два – у Прилуках, решта – в 7 районах області (Козелецький, Корюківський, Менський, Ніжинський, Прилуцький, Ріпкинський, Чернігівський).

Станом на 1 січня 2017 року на Чернігівщині зареєстровано понад 27 тисяч хворих на цукровий діабет, серед яких 215 дітей, понад 5 тисяч осіб — інсулінозалежні.

 

Хворі будуть отримувати медикаменти за рецептом лікаря в аптечних закладах, що беруть участь у проекті. Вартість препаратів відшкодовується аптекам з державного та місцевих бюджетів.

 
 
 

Кожен пацієнт отримує ліки за місцем реєстрації, тимчасово переміщені особи – за місцем фактичного проживання. Усі хворі на цукровий діабет внесені до єдиного Реєстру пацієнтів. Це потрібно для їх належного забезпечення інсулінами, а також підвищення ефективності та своєчасності надання медичної допомоги.

 
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації