back

Корюківський медичний округ: реалії створення обговорювали за «круглим столом»

13-02-2017 | 12:58

Днями у центрі одного з чотирьох госпітальних округів області — Корюківці — представники семи районів, що входитимуть до округу, говорили про подальшу взаємодію медичних установ. Свою думку висловили керівники місцевих органів влади, новостворених ОТГ та головні лікарі ЦРЛ Корюківського, Коропського, Менського, Семенівського, Сосницького, Сновського та Новгород-Сіверського районів.

Участь у «круглому столі» також взяли заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова та начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш.

На сьогодні корюківські медики фактично і так працюють як в окрузі. Наприклад, третина жінок, які народжують у пологовому відділенні — жительки навколишніх районів. Проте, проблемою все ж залишається віддаленість районів від госпітального центру. Дороги до малих сіл розбиті. Майбутній госпітальній раді доведеться докласти чималих зусиль і для посилення первинної ланки медицини.

Учасники зустрічі говорили також про визначення однієї лікарні як центральної. У північному окрузі, крім Корюківської, потужною є Менська ЦРЛ. За статистикою, у ній виконується більше операцій, ніж у майбутньому госпітальному центрі. Тому важливо зберегти у лікарні фахівців та обладнання.

Важливим питанням залишається кадрова політика. Адже привабити молодих медиків у райони, у невеликі міста та селища — це спільне завдання для всієї громади, так само, як і допомогти медичним закладам з фінансуванням.

Принагідно Наталія Романова та Петро Гармаш ознайомилися з роботою Корюківської та Менської ЦРЛ.

 

Читати також: В області нарешті визначено межі госпітальних округів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації