back

Геннадій Зубко: Створення госпітальних округів наблизить медичну послугу до людини та підсилить місцеві заклади медицини

10-02-2017 | 16:44

У рамках реформи децентралізації в галузі медицини передбачається збільшення кількості медичних послуг на місцях з одночасним підвищенням якості її надання. До процесу обговорення питання створення госпітальних округів у регіонах наразі долучені народні депутати, ОДА, голови ОТГ, керівники місцевих медичних закладів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України.

— Реформу медицини очікує вся Україна. В процесі реформи галузі охорони здоров’я необхідно, по-перше – наблизити медичну послугу до людини. По-друге, змінити систему фінансування, вкладати у кошти безпосередньо у послугу, за якою звертається людина. Створення госпітальних округів в областях значно підсилить місцеві медичні заклади. Ті області, які підуть шляхом створення госпітальних округів, госпітальних рад, якісної первинної і вторинної медицини, отримають допомогу від держави і міжнародних фінансових організацій, які підтримують впровадження медичної реформи, — підкреслив Геннадій Зубко.

Якість надання медичної допомоги вже давно викликає численні нарікання жителів Чернігівщини. Більшість медичних закладів Чернігівщини — малопотужні та недостатньо завантажені лікарні, які мають зношені основні фонди та застаріле технічне обладнання. Така організація мережі потребує нагального реформування.

Наразі вже визначено межі госпітальних округів.

Варто зауважити, що обласна влада зацікавлена і в збережені потужних відділень на базі діючих районних лікарень.

Читати також: Медичні округи на Чернігівщині: кількість – не завжди якість 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

за матеріалами Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України