back

Презентовано ще дві книги, видані коштом обласного бюджету

08-02-2017 | 17:05

Вчора, 7 лютого, на засіданні клубу «Краєзнавець» презентували одразу дві книги з історичної тематики: «Чернігівський beau monde, або Записки бібліографа» Людмили Студьонової та «Чернігівська старовина» Василя Хижнякова, яку підготували викладачі педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

Обидва доробки видані коштом обласного бюджету в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів. Книги вже доступні в електронному вигляді за посиланням.

Людмила Студьонова присвятила свою працю 140-річчю заснування Чернігівської бібліотеки ім. В.Г.Короленка, в якій автор пропрацювала понад 50 років. Книга розповідає про культурно-мистецьке життя Чернігова другої половини 60-90-х років ХХ століття, в якому обласна бібліотека брала активну участь.

«Чернігівський beau monde, або Записки бібліографа» має три розділи: «На хвилі пам’яті», «Чернігівські бувальщини» – про деякі історичні епізоди, окремих людей, «Десь на дні мого серця…» – про щасливе і нещасливе кохання видатних чернігівців у різний історичний час. Видання розраховане на різні категорії читачів.

 

 

Наступною презентували збірку «Чернігівська старовина». До книги увійшли праці відомого громадського діяча та краєзнавця Василя Михайловича Хижнякова (1842-1917) з історії Чернігівщини ХVІІІ – початку ХХ століть. Її упорядники – українські історики Олександр Коваленко, Андрій Курданов та Олександр Рахно.

Доробок розрахований на науковців, викладачів, студентів, краєзнавців та усіх, хто цікавиться історією Чернігівщини та України.

Роздумами про прочитану книгу та непересічну особистість її автора поділився голова правління Чернігівського обласного об'єднання єврейських громад та організацій, головний редактор газети «Тхия» Семен Бельман.

 

 

На завершення зібрання клубу завідувач відділу краєзнавства Ірина Каганова ознайомила гостей заходу з книжково-ілюстративними виставками «Дар заглядати вглиб. З краєзнавчого доробку Людмили Студьонової» та «Громадський діяч та історик Василь Хижняков (1842-1917)».

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

за матеріалами Чернігівської обласної універсальної
наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка