back

Як не залишити жителів села без питної води – радилися в Чернігівській ОДА

06-02-2017 | 16:55

Забезпечення мешканців багатоповерхівки в селі Кунашівка Ніжинського району послугами з водопостачання та водовідведення – тема наради, яку сьогодні, 6 лютого, провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Зокрема, мова йшла про житловий будинок на 24 квартири за адресою вул. Франка, 271.

В обговоренні взяли участь директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко, представники Ніжинської райдержадміністрації та відокремленого підрозділу Чернігівських магістральних мереж Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго».

Як повідомив директор Департаменту ЖКГ ОДА Юрій Євтушенко, з грудня 2008 року зазначена будівля належить до комунальної власності Кунашівської сільської ради. На сьогодні послуги з водопостачання та водовідведення її мешканцям надає відокремлений підрозділ Чернігівських магістральних мереж ДП «НЕК «Укренерго».

Оскільки в серпні цього року у підприємства закінчується термін дії дозволу на спеціальне водокористування, воно більше не зможе забезпечувати вказаний будинок питною водою. Проблемним також є відведення побутових стічних вод.

– Місцева влада в найкоротші терміни має вжити всіх вичерпних заходів, аби люди безперебійно отримували питну воду, – зазначив Сергій Сергієнко.

Він доручив Департаменту ЖКГ ОДА спільно з Ніжинською райдержадміністрацією визначити альтернативні шляхи забезпечення водопостачання житловому будинку. Як варіант – розглянути можливість будівництва артезіанської свердловини.

Крім того, Ніжинській РДА разом з Кунашівською сільською радою та відокремленим підрозділом Чернігівських магістральних мереж ДП «НЕК «Укренерго» найближчим часом необхідно опрацювати питання передачі у комунальну власність очисних споруд підприємства.

 
 
 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації